Bulvár!

Není snad nic horšího, než když jsem poslána pro Blesk. Ale je, když jdu k vietnamcům pro jídlo, ale o tom jindy. Dnešní téma je bulvár. Proč ho tak nenávidím? Proč ho lidé čtou? Na první otázku vám dám pravdivou odpověď, u druhé budu jen hádat.

Bulvár je pro mě něco odporného a nechutného. Nejenže se v Blesku a podobných novinách nic nedočtete, ale navíc slohová úroveň ve většině případů nedosahuje úrovně žáka páté třídy základní školy. Krátký spot o ničem, kde autor skáče od jednoho k druhému, je přesně to, o co v bulváru jde.

Přímo dokonalou ukázkou je online deník Super.cz. Rádoby článek, který má titulek tenspí s tamtou a hned v dalším odstavci se autor věnuje tomu, že tamten jel na dovolenou s támhletou. Není snad ani třeba dodávat, že následující tři odstavce se věnují také něčemu úplně jinému. K čemu jsou normálnímu člověku takové informace? Nechápu, jak někdo může mít potřebu vědět, co dělají celebrity, s kým spí, kam jezdí na dovolenou. Nejhorší je, když se člověk dostane do společnosti lidí, kteří bulvárem žijí. To pak rozum nestačí. Z jedné strany se hrnou informace, že je tamta zase těhotná a zase s někým jiným. Ale ten jí mezitím podvádí, jen si užívá dočasné slávy. A bla, bla, bla…

Vždyť to jsou úplné blbosti! Informace, které nám nic nedávají, prázdná slova, a přesto se najdou lidé, kteří bez bulváru nemohou být. Proč? Možná sami nezažívají nic zajímavého, žijí nudným životem, bez zážitků, na které vzpomínat. A tak čtou bulvár a žijí skandály známých osobností. Možná se mýlím, ale jinak to nedovedu vysvětlit.

Vím jen to, že se Blesku štítím. Stydím se, když ho kupuju. Ale ostatním lidem je to jedno, protože číst bulvár je dnes normální, dalo by se i říci, že moderní.

Příspěvek byl publikován v rubrice Společnost. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *