Nový rok: 2010

Nový rok je tady, starý nás opustil. Přišel čas předsevzetí, začátků, konců, přání a změn. Podle některých.

Na Nový rok si lidé dávají předsevzetí. Konečně začnu s tou dietou, budu se letos víc učit a taky budu provozovat více sportu. Plno předsevzetí, většina má jednu věc společnou – jsou úplně zbytečné, předsevzetí vydrží den, dva. Ale nový rok, to je takový milník, kdy je vhodná chvíle říci si, že všechno špatné zůstane za námi a začneme od znova a dobře.

Často mají lidé dojem, že s dalším rokem přijde změna. Že bude vše najednou úplně jiné. Ale co bude jiné? Snad jen poslední číslice data.

Podle mého názoru není konec roku ani začátek dalšího žádná velká událost. Jsou to jen dva běžné dny, vlastně to samé jako poslední a první den měsíce. Nepotřebuju to zuřivě oslavovat, dávat si miliony předsevzetí a plánovat velké změny. To je přece blbost.

Osobně si žádná předsevzetí na nový rok nedávám, je to přece úplně zbytečné. Pokud chci něco udělat, tak to udělám a nepotřebuji k tomu začátek nového roku a pokud něco udělat nechci, tak to prostě neudělám. Ani změnu nečekám, změna není tvořena příchodem Nového roku. Změny člověk tvoří sám v průběhu roku.

Jediné, co jsem 1. 1. 2010 v 00:00 udělala, bylo vyslovení jednoho přání. Ale na přání je ten pravý čas vždycky, člověk proto jen musí něco udělat, musí naplnění přání jít naproti.

Dny v roce 2009 byly úplně stejné, jako budou ty v roce 2010. Všechny budou trvat 24 hodin a je jen na nás, jak s nimi naložíme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Společnost se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: Nový rok: 2010

  1. Stovka za rok napsal:

    O tom to je. Předsevzetí a cíle si člověk, stejně jako přání, může dávat kdykoliv v roce. To že si je lidé dávájí „tradičně“ na Nový rok přece vůbec nevadí. Rozdíl je hlavně v tom, že lidé, kteří by si je normálně nedali jdou s davem a podle toho to pak dopadá. Ti druzí naopak svá předsevzetí plní, nezáleží na tom, kdy si je dali.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *