Harry Potter a Tajemná komnata

Harry je od domácího skřítka Dobbyho varován, že se nesmí vrátit do Bradavic. Harry nechce slíbit, že nepojede a tak Dobby rozbije v kuchyni pudink a to zrovna před návštěvou. Harry si tím vyslouží úplné domácí vězení, ale jeho kamarád Ron ho zachrání. Spolu se svými bratry Fredem a Georgem ho přiletí vysvobodit. A to létajícím autem.

Zbytek prázdnin Harry stráví u Ronovy rodiny. Jenže když se snaží za minutu celá dostat na nástupiště devět a tři čtvrtě, nepovede se mu to. A tak s Ronem letí do Bradavic kouzelným autem a tím si vyslouží pořádný malér.

Ani tento rok však Harry nebude mít klid. Na hradě je prý dědic Salazara Zmijozela a Tajemná komnata byla znovu otevřena. Naposledy to bylo před padesáti lety. Několik studentů je napadeno stvůrou, která se skrývá v tajemné komnatě a zkamení. Harry slyší hlasy.

Harry, Hermiona a Ron se snaží vypátrat, kdo za vším stojí a nakonec se jim to povede. Hermiona zjistí, že stvůra je bazilišek. Obří had, který umí zabíjet pohledem. Naštěstí mu do očí nikdo nekoukl přímo, ale buď viděl jen odraz nebo stálo něco mezi ním a hadem.

Harry a Ron se vydají do Tajemné komnaty, kde najdou skoro mrtvou Ginny a Toma Raddla. To je lord Voldemort. Harry přemůže baziliška a nakonec si poradí i s Tomem. Zachrání Ginny a potřetí unikne zlému černokněžníkovi.

Příspěvek byl publikován v rubrice ... Clive Staples Lewis se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *