Nový měsíc

Bella slaví své osmnácté narozeniny. Nechce žádné dárky, nechce oslavu, protože narozeniny poukazují na fakt, že ona stárne a Edward ne. Je to jeden z mnoha zásadních rozdílů mezi nimi.

Alice uspořádá oslavu, které se zúčastní celá upíří rodina Cullenových. Když Bella rozbaluje jeden z dárků, tak se řízne. Jakmile Jasper ucítí krev, vystartuje po Belle, ale Edward ji odchodí stranou a Jaspera zastaví. Tato událost nejspíš zapříčinila fakt, že se Edward rozhodne Bellu opustit. Cullenovi odjíždějí, protože Edward Belle nechce dál ubližovat.

Bella si myslí, že prostě pro Edwarda není dost dobrá a trápí se. Několik měsíců. S nikým se nebaví a její otec, Charlie je z ní zoufalý. Po mnoha měsících prázdna Bella u cesty vidí pár nepojízdných motocyklů na prodej. Vezme si je a doveze je svému známému Jacobovi, který je automechanik. Jacob slíbí, že je dají dohromady a tak se hned pustí do práce. Z Belly se pomalu zase začíná stávat člověk, ale pořád to není ono. Jacob není Edward a ona zoufale miluje Edwarda. Potřebuje ho.

Jacob jednoho dne z ničeho nic přestane s Bellou komunikovat. Stal se z něj totiž vlkodlak. Bella nakonec přijde na pravdu a nevadí jí, že je její nejlepší kamarád vlkodlak, nepřítel upírů.

Schází se s ním dál, ale Jacob chce něco víc než přátelství.

Bella si libuje v adrenalinu, protože vždy když dělá něco nezodpovědného, objeví se Edward a rozmlouvá jí to. Jednoho dne skočí ze skály do vody. Kdyby ji Jacob nezachránil, zemřela by. Alice má vizi, vidí Bellu skákat ze skály a tak se okamžitě vydá zpátky do Forks. Myslí si, že je mrtvá a Edward se to dozví. Alice najde Bellu živou a zdravou, ale Edward nechce bez Belly dál žít, myslí si, že je mrtvá a tak se vydá do Itálie, vyprovokovat velmi mocné upíry. Chce být zabit.

Bella s Alice jedou za ním a snaží se zabránit jeho plánům. Nakonec se to podaří, ale všichni tři jsou předvoláni před nejmocnější z upírů. Společně musí slíbit, že bude Bella proměněna v upíra.

Na konci knihy Bella volí mezi Edwardem a Jacobem. Jacob je pro ni nejlepší přítel, ale to nejdůležitější, co v životě má je Edward. Edward bude mít vždycky přednost, ale nechce Jacoba ztratit.

Příspěvek byl publikován v rubrice ... Stephenie Meyer se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *