Jak jsem si koupila čtečku

Přibližně před třemi měsíci jsem si vybírala netbook. Už jsem dokonce i měla vybráno, napůl i objednáno, ale pak se vyskytl menší problém a vybírala jsem znova. Priorita bylo levné, lehké. Napodruhé jsem si vybrala Toshibu ac100-10n, která tenkrát stála tři tisíce. Jenže pak přišlo tsunami, netbook najednou nebyl a když se znovu objevil, stál více než dvojnásobek.

Mezitím jsem si ale všimla elektronické čtečky od Amazonu. Vážně nechápu, co mě to tenkrát popadlo, chtěla jsem si koupit netbook na cesty do Jindřichova Hradce, abych na něm třeba mohla psát i něco z přednášek. Čtečka je na tohle absolutní nesmysl, psát na tom prostě nejde.

Ale i tak jsem ráda, že jsem si nakonec Amazon Kindle 3 3G pořídila, kdybych musela dát pryč jednu z věcí notebook – čtečka, tak by dnes rozhodně šel notebook.

Za těch několik měsíců jsem toho sice nijak extra moc nepřečetla, ale máte někdo přístroj s přístupem k internetu kdekoliv a kdykoliv, který vydrží nabitý minimálně týden?

Na čtení knih je Kindle perfektní věc. Já osobně čtu převážně bichle, a ty se mi sebou tahat rozhodně nechce. Ale 251 gramů navíc člověk ani nepozná, takže čtečka chodí všude se mnou.

Pokud pominu čtení knih, které je u elektronické čtečky samozřejmostí, tak nejúžasnější věcí je webový prohlížeč. Díky čtečce si najdu spoj a zkontroluju email. Dokonce i odepsat na email se obejde bez větších problémů. Sice je to znatelně obtížnější než psát na notebooku, ale na druhou stranu tak o tisíc procent lepší než psát na mobilu.

Jediná nevýhoda je, že bezplatný internet přes 3G máte jen v zemi, pro kterou je čtečka určená. Jakmile vycestujete do zahraničí, tak smůla.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hudba, film, literatura. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *