Harry Potter a Relikvie smrti

Sedmá a zatím poslední kniha o Harrym Potterovi začíná jeho přesunem do Doupěte. Snape vyzradil datum přesunu a tak je skupina napadena smrtijedy. Při tomto střetu přijde o život Alastor Moody.

V Doupěti Harry oslaví své sedmnácté narozeniny a také se zúčastní svatby Billa a Fleur. Svatbu ale přeruší zpráva, že ministerstvo kouzel padlo a následný příchod smrtijedů. Harry, Ron a Hermiona se naštěstí stihnou přemístit. Do Bradavic se nevrátí, v tom už měli jasno, začnou pátrat po viteálech. Ale jak? Brumbál jim sice odkázal pohádkovou knihu, zlatonku a zatemňovač, ale nemohl jim toho říci víc?

Díky Kráturovi se dozvědí, kde je pravý medailonek. Má ho Dolores Umbridgeová, která pracuje na ministerstvu. Není jiná možnost, než se tam vydat. Postupně dají dohromady plán, jak proniknout na ministerstvo a také se jim to povede. Jenže co pak? To už je větší problém. Nakonec jsou objeveni, ale jen tak tak se jim povede uniknout. Nemohou se ale vrátit domů.

Trojice probírá možnosti, ale vzhledem k tomu, že jsou izolovaní od okolního světa, nemají nové informace a tak se jejich debaty dostanou do bodu, kdy prostě není co víc vymyslet. Cestují po Británii, nikde se nezdržují dlouho, aby nebyli objeveni.

Nakonec objeví všechny viteály a zničí je. Dokonce i Voldemort je zabit. Relikvie smrti – bezová hůlka, kámen vskřísení a neviditelný plášť – mají nového majitele. Harry kámen ztratí v lese a hůlky se vzdá. Tím je její děsivá moc zlomená.

Příspěvek byl publikován v rubrice ... Joanne Kathleen Rowling se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *