Parfém je kouzelná věc…

Jedním z nejdokonalejších vynálezů lidstva jsou parfémy. Možná si řeknete, že to není žádná věda, ale opak je pravdou. Dobrý parfém je kouzelný a mocný a docílit něčeho takového není vůbec jednoduché. Parfém dokáže vyvolávat pocity, emoce a touhy, umí podtrhnout charakter osoby a probudí naší představivost. Ať už jde o drahé nebo o levné parfémy, všechny mají něco společné. Skrývají v sobě mnoho vůní.

Vůně máme spojené s různými předměty či osobami našeho okolí. Proto v nás vyvolají pocity a vzpomínky, snad každá vůně něco připomíná, i když často nemůžeme určit co. Možná je to i proto, že se v parfémech míchá mnoho vůní, a ačkoliv je všechny cítíme, je těžké se zaměřit jen na jednu složku parfému.

Parfémy v sobě totiž skrývají celé světy. Je to kombinace mnoha vůní, které spolu vyvolávají mnohem silnější pocity než sami o sobě. I parfém se s časem mění, skládá se totiž ze tří částí. Každá část nastoupí až po určité době a ve finále nám parfém ukáže nový svět z více pohledů. U většiny parfémů všechny tři části voní svým způsobem stejně, ale přesto se od sebe liší. Jsou to tři podobné světy, ale přesto je každý úplně jiný. První část je hlava, následována srdcem a parfém doznívá základem

U kvalitních parfémů je celý průběh plynulý a harmonický. Vůně pomalu vyprchává, začne vysokými tóny a přes střední se dostane až k těm nízkým. Nakonec odezní úplně, ale v hlavě se nám vůně uchová a my ji příště poznáme. Právě proto v nás parfémy vyvolávají emoce a touhy. Spojí se nám s určitými skutečnostmi nebo osobou. Parfém nám připomene naše dětství, naše nejmilovanější osoby, ale občas si vzpomeneme i na věci méně příjemné.

Parfumérie jsou plné mnoha druhy parfémů, od svěžích citrusových přes dřevité a květinové až po těžké orientální. Ne všechno celému lidstvu voní, a neexistuje parfém, který by se těšil obdivu každého. A tak je to taky správné, jen díky tomuto faktu máme k dispozici nepřeberné množství parfémů.

Možná si myslíte, že takový parfém, o kterém jsem mluvila, pro vás není cenově dostupný. Ale i kvalitní parfémy levně sehnat jdou sehnat levně. Pro kvalitní parfém nemusíte zrovna do drahých parfumérií, když na internetu koupíte levněji. Můj oblíbený parfém je směs pomerančových květů, bergamotu, vanilky, skořice, fazole tonka, orientálních dřevin a pižma. V parfumérii nedostupné zboží, stojí přes dva tisíce, ale na internetu jsem našla o téměř 70 % levnější a to za 690 korun. Pak už si člověk rozmyslí, jestli půjde do parfumérie nebo koupí parfém levně…

Příspěvek byl publikován v rubrice žž Reklamní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *