Hostitel

Stephenie Meyer se proslavila především ságou Twilight. Ovšem její kniha Hostitel kvalitou výrazně překonala všechny čtyři díly Stmívání. Autorka zde totiž propojila scifi a červenou knihovnu, ale vyvarovala se nudných a zdlouhavých popisů pocitů hlavní hrdinky, které ve stmívání často bývaly téměř na desítku stránek.

Vše začalo tím, že náš svět napadl neviditelný nepřítel. Říkají si Duše a jsou to mimozemské existence. Nemají tělo, je to jen stříbřitý chuchvalec s mnoha chapadýlky. Aby přežili, musí najít hostitele, na Zemi se hostitelem stane člověk. Duše striktně dodržují veškerá pravidla, nikdy nelžou, nikdy neporušují žádné zásady. Dalo by se dokonce i říci, že svým způsobem zachránili svět.

Podařilo se jim ovládnout téměř každého člověka na naší zeměkouli. Téměř. Stále existují skupinky lidí, kteří se drží daleko od civilizace.

Melanie je jedním z lidí, kteří ještě nejsou ovládnutí. Žije se svým bratrem a s Jaredem, kterého miluje. Jednoho dne se ale vydá za svojí sestrou. Je ale polapena Dušemi a i ona se nakonec stane jednou z nich. Do melanina těla je implantovaná Poutnice. Melanie se ale brání, nechce se vzdát kontroly nad svým tělem. Nakonec Poutnici donutí, aby se vydala hledat muže jejích snů.

Společně nakonec naleznou cestu za lidmi. Jenže ty je nepřivítají s otevřenou náručí, chtějí melanino tělo zabít. Nakonec jsou ale přesvědčeni o tom, že jim Melanie opravdu nechce ublížit a začlení ji do svého společenství. Poutnice se zamiluje do Iana, ale Melanie stále miluje Jareda. Nakonec se všichni dozvědí pravdu, že Melanie stále žije a Poutnice prozradí lékaři tajemství, jak oddělit duši od těla, aby obě části přežily.

Melanie je osvobozená od Poutnice a Poutnice chce být odvezena na nějakou jinou planetu. Nakonec se ale probudí tam, co usnula, ale v jiném těle. V těle člověka, který už dávno neexistoval. Může žít s Ianem a Jared má Melanii.

Krátké shrnutí děje sice zní, jako kdyby kniha nestála za přečtení, ale autorka perfektně popisuje všechny situaci a dílo je přímo nabité dějem. Rozhodně stojí za to knize věnovat kousek svého času.

Příspěvek byl publikován v rubrice ... Stephenie Meyer. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *