Mikroblogování

Snad všichni ví, co je to mikroblog. De facto blog, na který blogger přispívá krátkými články. Ne, články je hodně špatné označení, většinou to jsou krátké výkřiky do tmy.

Ale jak došlo k tomu, že něco takového jako mikroblogování vzniklo? Řekla bych, že tuto otázku nikdo neodpoví se stoprocentní jistotou, ale já na ní odpověď mám. Mojí odpověď, mojí teorii. Jestli je správná, to nikdo neví. Abych pravdu řekla, ani já sama jí moc nevěřím.

Ale člověk je tvor, který si vymýšlí různé nepravděpodobné teorie, aby si vysvětlil to, co vlastně vysvětlit neumí. Podle mého názoru je právě i toto předpoklad pro vznik duchovního boha. Ale o tom jindy, vraťme se k našemu dnešnímu tématu – Mikroblog.

Byl jednou jeden človíček, říkejme mu třeba Kdojsem. Rád četl blogy a rozhodl se, že si jeden taky založí. A tak se stalo. Jenže Kdojsem nebyl schopný napsat článek delší než 160 znaků. Několik takových článků napsal, ale nakonec mu správce zablokoval účet, protože jeho blog nebyl dobrý.

Kdojsem z toho byl nejdříve zoufalý, ale nakonec se rozhodl, že hloupého administrátora převeze a vytvoří novou éru blogování. Dlouze přemýšlel, jak se tomuto novému směru bude říkat a nakonec vymyslel celkem logický název, který se skládá ze dvou slov – mikro a blogování.

Kdojsem byl první mikroblogger a celkem rychle k tomuto novému směru strhl davy lidí. Pro všechny bez schopnosti vést řádný blog to bylo něco úžasného. Takový převrat v bloggování nečekali, ale uvítali ho. Najednou mohli psát bez špatného svědomí, že napsali zase jenom krátký nesmyslný příspěvek, protože právě o tohle u mikroblogování šlo.

A teď zpět do reality. Jak to mikroblogování vypadá? Chvílemi se to blíží spíše chatu, některé příspěvky jsou vážně nesmyslné. Přirovnala bych to možná statusům na ICQ. Člověk napíše, co zrovna dělá nebo co zrovna postřehl. U ICQ je jen poslední zápis, na mikroblogu máte všechny.

Také mám mikroblog a to hned několik. Na pravděpodobně nejznámějším mikroblogovacím systému existuji. Ale na internátě se tam bohužel nedostanu, takže jsem musela hledat alternativu. Skončila jsem na českém, méně známém Ncity, kde se mi nejvíce zalíbila možnost přidávat pomocí ICQ(jó, to byly časy, kdy jsem se neustále nervovala, že zase nejde ICQ…). Nyní jsem pravděpodobně přešla na mikroblog.cz, který byl nedávno spuštěný. Je to zatím jen beta verze, očekávám ještě vývoj k lepšímu. Ale řekla bych, že už teď je to dostačující, když vezmeme v úvahu, že mikroblogování je vlastně úplná blbost.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *